divendres, 9 de desembre del 2011

700 anys del treball adober de pells a Catalunya en un audiovisual de la Xarxa d'Adoberies Històriques de Catalunya

La Xarxa d'Adoberies Històriques de Catalunya, que uneix els centres d'interpretació i museus dedicats al treball de la pell de Lleida, Tàrrega, Granollers, Igualada i Vic ha presentat l'audiovisual "Les adoberies, una història per la pell de Catalunya" que es pot veure, en el marc d'una exposició permanent, al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNATEC). 
Lleida, Tàrrega, Granollers, Igualada i Vic tenen elements patrimonials destacats en l'àmbit de les adoberies històriques que permeten resseguir el desenvolupament i l'evolució del treball artesanal de la pell a Catalunya des del segle XIII fins als segles XIX i XX, moment de la seva industrialització.
La Xarxa d'Adoberies Històriques de Catalunya, sota el lema "la pell de Catalunya" té per objectius l'estudi i investigació, la documentació i la difusió d'aquest important patrimoni que testimonia un ric passat artesanal i preindustrial de Catalunya.
D'entre les activitats realitzades cal destacar la creació de material promocional conjunt així com un espai web que recull la informació de cada un dels espais i aprofundeix en la història del treball de la pell a Catalunya. Per a un futur s'està treballant en l'organització d'unes Jornades d'estudi sobre les Adoberies Històriques, en les quals es preveu presentar els treballs de recerca i posta en valor de les adoberies de la Xarxa i alhora les d'altres espais adobers en vies de recuperació a la resta d'Espanya i Europa.
Properament a les Adoberies de Lleida podrem gaudir del visionat de l'audiovisual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada